NOVEDADES BIBLIOGRAFIA – MAYO 2017

Nº 1 – AZNAR SOLER, Manuel (Valencia, 1951) (Editor): Diccionario biobibliográfico de los escritores, editoriales y revistas del exilio republicano de 1939: 4 vols.

Sevilla, 2.318 págs. 2017. Rca. – RENACIMIENTO – ISBN: 9788416981113

PVP EUR  120,00 (4% IVA incluido)

El Diccionario biobibliográfico de los escritores, editoriales y revistas del exilio republicano de 1939 es un trabajo colectivo realizado por el Grupo de Estudios del Exilio Literario (GEXEL), grupo de investigación adscrito al Departamento de Filología Española de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), magna obra que ha sido posible gracias a la ayuda de muchos colaboradores. Este Diccionario incluye a los escritores en lengua castellana, catalana, gallega y vasca, esto es, a todos los escritores de la República española de las letras. El presente Diccionario no se limita a los escritores de nuestro exilio republicano sino que incluye también editoriales y revistas.

 

Nº 2 – GUILLAMON, Julia (Barcelona, 1968) (Editora): Edicions de 1984: la ciutat dels llibres.

Barcelona, 109 págs. 2017. Rca. – ED. 1984 – ISBN: 9788416987009

PVP EUR  8,00 (4% IVA incluido)

Fa trenta-tres anys es va crear a Barcelona Edicions de 1984, una editorial independent que ha esdevingut una referència per als lectors: ha recuperat clàssics oblidats, ha incorporat a la tradició catalana autors desatesos, ha descobert nous narradors i ha introduït nous relats sobre la realitat contemporània. Amb la mateixa filosofia i una ambició d’exhaustivitat ha publicat traduccions de poetes i narradors europeus i nord-americans. La col·lecció Temps Maleïts i el compromís polític mitjançant la literatura, la col·lecció Mirmanda i la passió per llegir, les edicions de poesia completa, els testimonis dels soldats de ploma. Un àlbum gràfic resumeix la història d’Edicions de 1984 i una llarga entrevista amb l’editor Josep Cots passa revista als fets més destacats d’aquests trenta-tres anys: incisiva, provocativa i fresca com una rosa.

Comments are closed.