NOVEDADES BIBLIOTECONOMIA – ABRIL 2015

Nº 1 – LES BIBLIOTECARIES: diari de la biblioteca popular Pere Vila 1933-1939.

Barcelona, 220 págs. 2015. Rca. –ASOCIACION CULTURAL DE LETRAS E ILUSTRACION MORSA – ISBN: 9788493995287

PVP EUR  14,00 (4% IVA incluido)

 

Nº 2 – MONTELLA I CARLOS, Assumpta (Mataró, Barcelona, 1954): Lletraferides: la història de les nostres bibliotecàries.

Barcelona, 282 págs. 2015. Rca. –ARA LLIBRES – ISBN: 9788416154289

PVP EUR  19,00 (4% IVA incluido)

Bibliotecàries: soldats d´una mateixa causa, missioneres de la paraula llegada, sentinelles de la lletra impresa. Una història de repressió i sacrificis, petits gestos i força de voluntat, però, sobretot, de passió per les nostres lletres. Un reconeixement sincer a totes les bibliotecàries que durant un segle han estat al servei de la nostra cultura. Des de l´any 1915, quan s´inicia l´Escola de Bibliotecàries, amb l´impuls d´Enric Prat de la Riba, d´Eugeni d´Ors i Jordi Rubió, Lletraferides repassa els cent anys d´esforç contumaç d´aquestes dones per preservar l´herència literària d´un país: els inicis difícils, però engrescadors; els duríssims anys de la guerra, amb el bibliobús del front -que recorre hospitals i trinxeres- i de l´exili; el fred angoixós del franquisme, els llibres prohibits i els inferns; i els vertígens de la Transició. Amb testimonis en primera persona, dietaris inèdits per al gran públic i una rigorosa investigació, Assumpta Montellà narra la història d´aquestes guardianes de la literatura catalana i els ret un sentit i merescut homenatge de part de tots nosaltres, els seus admiradors incondicionals: els lectors.

 

Nº 3 – ORDUÑA MALEA, Enrique (Valencia): Cibermetría: midiendo el espacio red / Enrique Orduña Malea, Isidro F. Aguillo Caño (Haro, La Rioja, 1963).

Barcelona, 192 págs. 2014. Rca. – UOC – ISBN: 9788490642337

PVP EUR  19,00 (4% IVA incluido)

Esta obra no es solo una aproximación actual a la Cibermetría, describiendo sus principales objetivos, técnicas y aplicaciones. Este libro supone además un esfuerzo en presentar por primera vez una visión integradora y cohesionada de toda la disciplina, con la que se pretende vertebrar sus distintas facetas, generalmente dispersas en diferentes ramas del conocimiento y profesiones, en ocasiones estancas e inconexas entre sí. En esta obra se hace especial hincapié tanto en la vertiente académica de la disciplina (sin duda necesaria para comprender sus bases y su significado), como en la relacionada con sus aplicaciones y utilidades comerciales, que permiten la realización de investigaciones avanzadas de mercado en diferentes sectores de actividad y de actividades orientadas a la asesoría y consultoría en entornos dinámicos en Red.

Comments are closed.